Aromatherapie

Wat is Aromatherapie?

In de aromatherapie worden etherische oliën gebruikt om op een natuurlijke manier gezondheid en welzijn te verbeteren. Het gebruik van etherische oliën kan een zeer gunstige werking hebben op iemands stemming of lichamelijk ongemak verlichten. Met behulp van etherische oliën kunnen onder andere spierpijn en stress worden verlicht. Dit is mogelijk door massage of inhalatie via een vernevelaar.

Wat zijn etherische oliën?

Etherische olie wordt ook wel essentiële olie genoemd. De olie wordt verkregen uit plantaardige bestanddelen zoals bijvoorbeeld bloemen, vruchten, zaden of schors. Er is een belangrijk verschil tussen etherische olie en parfumolie: parfumolie bestaat grotendeels uit een synthetische samenstelling. Etherische oliën zijn daarentegen een natuurproduct en zeer geconcentreerd; je hebt er maar weinig van nodig. Gebruik ze nooit puur op de huid. Er zijn uitzonderingen, zoals lavendelolie, maar meestal wordt een etherische olie vermengd met een basisolie.

Al duizenden jaren worden plantenextracten gebruikt om hun geneeskrachtige eigenschappen.

In Alle Rust gebruikt enkel 100% natuurlijke massageolie

Voor een massageolie gebruik ik een natuurlijke draagolie, meestal amandelolie, in combinatie met een of meerdere etherische oliën. Ik maak hiermee verschillende soorten massageolie, elk met hun eigen specifieke geur en werking. Door zelf mijn oliën te mengen, kan ik je garanderen wat erin zit en dat de samenstelling zuiver is. Ontdek de veelzijdigheid van etherische oliën en ervaar wat de natuur kan doen om je klachten te verlichten.

Wanneer een neutrale olie?

Ben je overgevoelig of allergisch voor een bestanddeel uit een van de producten die ik gebruik, geef dit dan tijdig aan. Ook al zijn alle massageoliën van natuurlijke oorsprong, ook hiervoor kun je overgevoelig zijn. Bij een notenallergie kan ik bijvoorbeeld druivenpit-olie gebruiken. Voor zwangere vrouwen, ernstig zieken, kinderen en ouderen wordt aanbevolen neutrale olie (zonder etherische olie) of een zwakke oplossingen van 1% of minder van etherische oliën te gebruiken. Dit is geen enkel bezwaar: geef dit bij mij aan, dan houd ik daar rekening mee.